Frukostmöte 16 mars - info om "Unga Talanger"

den 16 mars 2016

Vill du hitta unga talanger till ditt företag?

Hälsinglands Sparbank har tagit initiativet till Unga talanger. Det går ut på att skapa möten mellan unga arbetssökande och näringslivet i syfte att få ut fler unga i arbetslivet. Vi börjar med en dag fylld av roliga aktiviteter, inspirerande föreläsningar och speeddating mellan unga arbetssökande och företag onsdagen den 13 april kl 13-17 på Kulturhuset i Hudiksvall.


Kom till frukostmötet den 16 mars, kl 07.45-09.00 så berättar vi mer om hur ni kan vara med i "Unga talanger"
Var: Hälsinglands Sparbank.
När: Onsdag den 16/3 kl.07:45-09:00
Anmälan till elisabeth.mereborg@halsinglandssparbank.se

Unga talanger är ett samarbete mellan Hälsinglands Sparbank, HNA, Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen. Tillsammans gör vi skillnad.

 

Info om: "Unga Talanger" onsdag den 13 april.
Medverkande är bland annat:
Ylva Johansson, Sveriges Arbestmarknadsminister
Cecilia Malmström, Regionchef, Mellansvenska Handelskammaren
Petter, artist, föreläsare och entreprenör.

Målet med dagen är att minst 40 företag och minst 300 ungdomar får knyta kontakter och med hjälp av Arbetsförmedlingens hela verktygslåda skapa möjlighet til sysselsättning genom praktik eller arbete för unga.

Det är i mötet mellan människor det händer
Vi behöver våra ungdomar och de behöver oss. Om vi samverkar kan vi skapa en bättre framtid för unga och samtidigt skapa ett gynnsamt företagsklimat.

Speeddating är ett snabbt möte på fem minuter mellan ett företag och en ung arbetssökande där denne får en chans att presentera sig, lämna in sitt CV för att se om den skulle passa för praktik eller arbete hos företaget.

För många ungdomar är en referens, en rad i sitt cv och en viktig erfarenhet som ökar deras chanser att få ett jobb. Dessutom vet vi att unga har massor av ny kunskap och insikt som kan utveckla både dig och ditt företag.

Start: 07:45
Slut: 09:00
Plats: Hälsinglands Sparbank
Ort: Hudiksvall