Driver du Hudiksvalls friskaste företag?

Att naturen bidrar till en rad hälsofrämjande effekter är ingen nyhet. Hälso- och friskvårdsprojektet hittaut.nu, som i augusti startar i Hudiksvalls kommun vill att ännu fler ska upptäcka denna naturresurs. Det är orienteringsklubbarna Forsa OK och Hudiksvalls OK som står bakom det ideella projektet.

Projektet bjuder nu in alla företag i kommunen att anta utmaningen om att bli Hudiksvalls friskaste företag. Målsättningen är att skapa en rolig aktivitet för hela företaget och dess anställda och lunch-promenaderna och stegräknings-tävlingarna får ett mål.

Vi ställde några frågor om hittaut.nu till projektledare Andreas Davidsson:

Beskriv hittaut.nu?

- Hittaut.nu är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. Det speciella med hittaut.nu är att det är öppet och tillgängligt för alla, oavsett ålder, kunskapsnivå och ambitionsnivå. Projektet bygger på att en stor och detaljerad karta delas ut gratis till alla hushåll. På kartan finns checkpoints markerade som deltagarna kan ta när de själva vill genom att gå, springa eller cykla. Vid varje checkpoint finns en kod som sedan registreras på webbplatsen hittaut.nu. Där kan man även jämföra sig mot andra deltagare och andra företag som är med i företagsutmaningen.    

Hur startade det här friskvårdsprojektet?

- Hittaut.nu drivs redan idag med framgång på tretton platser i Sverige. Målet med projektet är att locka fler människor att hitta ut i sin närmiljö och upptäcka ett nytt roligt sätt att motionera på. Åldersspridningen bland deltagarna är jämnt fördelad mellan alla åldrar och kön. Cirka 60 % av deltagarna uppger att de har ökat sin motion tack vare hittaut.nu och 95 % anger att de gärna genomför hittaut.nu igen.

Om jag driver ett företag och vill delta – hur gör jag?

- Vi kommer att ha två informationsmöten inom kort . Vi bjuder dels in till ett frukostmöte i Rådhusparken i Hudiksvall tisdagen den 20 maj, kl 08.00-09.00. Vi kallar det en

”Morgonträff i det gröna”, där Liz Thelin, studerande vid Hälsovägledning, Luleå Tekniska Universitet, berättar om naturens hälsoeffekter och vikten av friskvård. Där kommer vi även berätta mer om hittaut.nu och erbjuda möjligheten att prova-på hittaut.nu som en frukostpromenad. Det blir ett kostnadsfritt evenemang för företagare och vi bjuder på frukost, men föranmälan krävs.

After Work

Vi kommer också arrangera en ”After work i det gröna” onsdagen den 21 maj, kl 19-20.30, vid Forsa OK´s klubblokal Backa i Sörforsa. Vid det tillfället kommer Ulf Svensson, VD för Björn Lundén Information, berätta hur företaget arbetar med friskvård och vikten av friskvård på arbetstid. Vi bjuder på kolbullar. Dessutom möjlighet till dusch och bastu. Gratis för företagare, men föranmälan krävs.

Läs mer om hittaut.nu Hudiksvall och informationsträffarna här.

Det går även bra att kontakta projektledaren Andreas Davidsson på 070-425 47 94 och info@andreasdavidsson.se.

 

 

< Tillbaka