Möt vår nästa gästföreläsare: Thomas Forslin

Thomas Forslin vill bidra till att kommuner och företag hittar inspiration i att tillsammans finna nya vägar för att utveckla sin bygd på bästa sätt. Idag bor han i Göteborg och jobbar åt Västra Götalandsregionen och Sveriges Kommuner och Landsting. För oss i Hudiksvall är han högaktuell genom utbildningen Förenkla – helt enkelt, och i mitten av december gästar han årets sista möte inom företagsdialogen.

Thomas berättar själv om sitt uppdrag:

- Jag är processledare för Sveriges Kommuners och Landstings utbildning: ”Förenkla – helt enkelt” som genomförts i över 100 kommuner, bland annat Hudiksvall och Nordanstig just nu. Förenkla – helt enkelt är en utbildning för kommunala tjänstemän och politiker som syftar till att hjälpa kommunen att förbättra sitt bemötande mot företagen och förbättra företagsklimatet. Vi har nu utbildat 8 000 – 10 000 kommunala företrädare i denna utbildning.

Den 16 december (boka in det i din kalender redan nu – och anmäl dig HÄR!) är vi glada att kunna presentera Thomas Forslin som talare vid vårt sista frukostmöte för året. Utifrån självupplevda och illustrativa exempel kommer han att ge sin bild av vad företagare i olika branscher kan möta när de träffar kommunala och andra myndigheter - och hur det påverkar villkoren för företagandet.

Släkten Forslin har ursprung från Söderhamnstrakten i Hälsingland och Thomas ser fram emot att komma till nordligare breddgrader, där han hoppas få chans att utöva ett av sina stora intressen.

-       Jag älskar längdskidåkning, men avslöjades tyvärr av Daniel Richardsson som åkte precis dubbelt så fort i Årefjällsloppet 2014, säger Thomas Forslin.

Under årets sista företagsdialog kommer Thomas lyfta hur kommuner och företagare tillsammans kan påverka företagsklimatet och förutsättningarna för varandra och den lokala utvecklingen.

-       Goda samarbeten ger ett framgångsrikt näringsliv och i förlängningen bättre livsvillkor och service för alla kommunens invånare, avslutar han.

 

Missa inte årets sista företagsdialog! Vi träffas den 16 december för ett frukostmöte i Delsbo. Anmäl dig HÄR.  

< Tillbaka